Grup terapèutic per a dones víctimes de violència

La Violència en la relació de parella afecta al desenvolupament, integritat i dignitat de la persona. La dona que pateix aquesta violència gairebé sempre ha d’afrontar, a més, els fenòmens d’invisibilització, minimització i fins i tot la translació de la responsabilitat, de la pròpia violència que rep, cap a ella mateixa.

Multitud de dificultats amb les que es troba en el seu camí exterior cap a una vida lliure de violència fan difícil la consecució d’aquest objectiu. De vegades, en la cerca d’ajuda, suport i solucions, es troba revictimizada per les mateixes estructures que haurien d’oferir-li aquest suport.

Els vincles establerts en una relació de violència es converteixen en models de referència per als nens i nenes que creixen essent testimonis d’aquesta relació, influint en el desenvolupament de la seva identitat, creixement i autonomia.

Aquestes són algunes de les raons que ens porten a oferir aquest grup de suport, acompanyament, reflexió i escolta, en el qual tractarem d’“entendre més per a comprendre millor”, facilitant l’exploració i el trànsit d’allò que ens dol. El grup es converteix en una possibilitat de recuperació o desenvolupament d’una identitat ferma i autònoma, amb capacitat creativa i amorosa.

Des d’un enfocament humanista i integratiu, proposem un espai terapèutic d’obertura a l’experiència que faciliti una percepció més clara de la realitat i una major integració de la persona. El camí interior que condueix a la curació de les ferides visibles i invisibles de la violència sol ser difícil i solitari per a les persones que l’han patit i/o l’estan patint.

El procés terapèutic grupal facilita un augment de la capacitat de consciència sobre aquelles maneres amb les que interrompem el procés natural cap a la salut. La consciència permet la comprensió de les dinàmiques relacionals que ens allunyen o ens han allunyat d’ella.

Un espai íntim i segur en el qual trobar-nos per créixer, aprendre i transformar. Un lloc on donar resposta a la necessitat de dotar-nos d’una xarxa de vincles segurs i orientats a nodrir-nos, en un marc de respecte, confidencialitat i cura.

On somCarrer Santa Maria, 84 · Baixos 1era
08340 · Vilassar de Mar · Barcelona
Telèfon: 93 105 89 18
Web: www.sentitspsicologia.com

Héctor Florit Franquesa

Llicenciat en psicologia per la Universitat de Barcelona. Especialitzat en psicopatologia clínica de l’adult per la Universitat Autònoma de Barcelona. Formació complementada amb pràctiques professionals en les unitats de psiquiatria i psicologia dels hospitals Sant Joan de Déu i de Mataró. Experiència professional en l’àmbit de l’exercici privat de la psicologia en gabinet de psiquiatria i psicologia i també en la vessant de l’assistència pública des de fa més de 15 anys, els últims 7 principalment a l’àrea clínica i en la promoció de relacions lliures de violència. Terapeuta Floral del sistema de remeis florals del Dr. Bach, acreditat per Sedibac. Ponent i formador especialitzat. Nº de col·legiat del COPC: 13.167.
hector@sentitspsicologia.com

Fina Roche Ramón

Terapeuta Gestalt per l’Escola del Taller de Gestalt de Barcelona, ETGB. Formada en Arterapia a l’eAm i en Psicologia de los Eneatipos del Programa SAT, creat i dirigit per Claudio Naranjo. Sóc membre adherent de la AETG, Associació Espanyola de Teràpia Gestalt. Diplomada en Treball Social i habilitada com a Educadora Social. Nº col·legiada 9006. Formada en Teràpia Familiar Sistèmica i Teràpia Infantil Gestàltica. La meva experiència professional es va desenvolupar a l’àmbit de l’educació, infància i adolescència en protecció, drogodependències i els últims set anys a l’àmbit de la violència de gènere.
addaura@hotmail.es
finaroche.blogspot.com.es

Grup De Acompanyament A l’Embaràs, Part i Naixement

Un espai per a dones embarassades (i les seves parelles) que vulguin tenir un embaràs i un part conscients, on poder compartir vivències sobre l’embaràs, pors sobre el part, etc. Parlarem sobre els aspectes emocionals durant l’embaràs i el part, la por i el dolor en el part, de la importància del vincle amb el nadó, del procés de parella a família etc. Un espai de trobada, de reflexió i intercanvi per viure un embaràs i un part conscients.

· Durada: 1 hora i mitja.
· Coordina: Meritxell Sánchez, psicòloga perinatal i psicoterapeuta.
· Grups reduïts.

Grup De Acompanyament Al Postpart I La Criança

Un espai per a mares (i pares) amb nadons de 0 a 12 mesos on compartirem vivències sobre la maternitat i la paternitat, el part i naixement, el postpart, el vincle amb el nadó, la lactància… Aquest grup està obert a mares i nadons de 0 a 12 mesos, així com als pares i/o parelles de criança. Un espai de trobada, reflexió i intercanvi per créixer junts com a mares, pares i famílies.

· Durada: 1 hora i mitja.
· Coordina: Meritxell Sánchez, psicòloga perinatal i psicoterapeuta.
Grups reduïts.

Grup d’Acompanyament al Dol Gestacional I Perinatal

Un espai de suport entre mares i pares que han patit la pèrdua d’un embaràs i/o del seu nadó durant la gestació, durant el part o en els primers dies al voltant del naixement. Un grup obert també a mares i pares que han patit una interrupció de la gestació per motius mèdics o altres motius.

· Durada: 1 hora i mitja.
· Coordina: Meritxell Sánchez, psicòloga perinatal i psicoterapeuta.
Grups reduïts.

Entrevistes prèvies; sessions setmanals; l’horari i altres dades es faciliten de forma personal.